Kom i gang med

BankID

Slik setter du opp BankID

BankID får du av banken din.

Snakk med banken din, så sørger de for at du blir utstyrt med BankID. Din BankID fungerer i alle norske banker og på offentlige tjenester. I tillegg til bank, kan du bruke BankID til signering av avtaler og identifisere deg på en lang rekke tjenester.

For å få BankID må du legitimere deg med pass og møte opp i banken din. Banken vil informere og hjelpe deg dersom du har spørsmål.

Det er mulig å få BankID fra du er 13 år, men i mange banker er det 15-årsgrense. Finn aldersgrensen som din bank har satt.

Husk:

  • BankID er personlig og er ditt digitale jeg.
  • Ha alltid et eget passord for BankID, et passord du ikke bruker andre steder.
  • Del aldri din BankID med familie eller venner og vern om passord og kodebrikke.
  • Bytt passord ved å logge inn på Min BankID på bankid.no hvis du tror at noen kan passordet ditt.

Slik fungerer vanlig BankID
Med vanlig BankID identifiserer du deg gjennom å bruke fødselsnummer sammen med en kodebrikke, sikkerhetskort eller engangskode på SMS, samt det personlige passordet du har valgt for å få tilgang til din BankID.

Slik fungerer BankID på mobil

Selv om du har vanlig BankID, anbefaler vi at du også skaffer deg BankID på mobil. Med BankID på mobil blir det enda enklere å identifisere deg fordi du slipper kodebrikken.

Med BankID på mobil er din BankID lagret på mobilens SIM-kort. For å logge på med BankID på mobil skriver du inn mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt pinkode. Sjekk mobiloperatørenes hjemmesider for priser på bruk av BankID på mobil.

Slik skaffer du deg BankID på mobil

  1. Logg inn i nettbanken din med vanlig BankID.
  2. I de fleste banker aktiverer du BankID i menyvalget avtaler/BankID. Det tar kun noen minutter å komme i gang, og BankID på mobil er klar til bruk med det samme. Bytter du SIM-kort, må du aktivere BankID på mobil på nytt.