Her finner du våre

Reisetips

EU - akkurat som hjemme

Med Happybytes Mobil har du de samme gode prisene i EU/EØS som i Norge. Du trenger med andre ord ikke være redd for å sjekke mail, ringe hjem eller legge ut bilder på Instagram når du er på reise i Europa.

Merk: i Sveits, Monaco og Tyrkia gjelder egne priser da disse landene ikke er en del av EU/EØS.

Billigst i verden

Hos Happybytes får du de beste prisene også utenfor EU/EØS. Vi har det samme lave påslaget på prisene i utlandet som i Norge. Det betyr at du kan ringe, tekste og surfe til overraskende lave priser i populære ferieland som USA, Tyrkia, Thailand og Australia. Sammenlign gjerne våre priser med Smartepenger.no sin kalkulator for utlandspriser her.

Om du skal reise utenfor EU/EØS anbefaler vi å sette deg inn i prisene i landet du skal reise til. Det gjør du enkelt ved å søke på landet du skal reise til her.

I samarbeid med Telenor sender vi ut en SMS med varsel når ditt dataforbruk utenfor EU passer kr. 400,-. Denne meldingen baserer seg på andre priser enn våre lave Happybytes-priser, og du kan derfor få denne meldingen før du faktisk har brukt 400,-. Følg derfor gjerne med på forbruket ditt på Min Side.

Bruk på fly og båt er dyrt

Skal du reise med båt, enten det er cruise i middelhavet eller med danskebåten, bør du sette deg inn i prisene ombord. Ettersom nettet på fly og båt baserer seg på satellitt er prisene svært høye, og det kan bli en kostbar overraskelse.

Er du på fly eller båt vil vi derfor anbefale å slå av mobildata og heller kose deg ombord. Har du behov for internett bør du sjekke om det er mulig å kjøpe WiFi-tilgang ombord. Mer informasjon om priser på fly og båt finner du her.

Sikkerhet og koder

Uhell skjer, også på reise. Dersom uhellet skulle være ute og du mister eller blir frastjålet mobilen er det viktig at du får sperret abonnementet. Gjør dette så fort som mulig da du selv er ansvarlig for bruken inntil du har sperret abonnementet. Abonnementet sperrer du enkelt under «SIM-kort»-fanen på Min Side.

Husk å ha PIN-kode aktivert på din mobiltelefon, også på reise i utlandet. Hvordan du bytter PIN-kode kan du se her. Hva du kan gjøre hvis du har glemt PIN-koden eller mistet mobilen din kan du lese mer om her.

Musikk, podcast og lydbøker

De fleste av oss liker noe å høre på i ferien, enten det er sommerhits, favoritt-podcasten eller en god lydbok. Nedenfor har vi noen tips til apper vi liker når det kommer til lyd.

  • Spotify: Denne velkjente musikktjenesten har de fleste et forhold til. Appen er mest kjent for sitt enorme musikkbibliotek, men her finner du også podcaster. Den er enkel å bruke og er sparsom i databruken.  Med et premium-abonnement kan du laste ned musikken til mobilen hver gang du er på WiFi, smart om du er i et land hvor prisen på mobildata er høy. Spotify til iPhone/iPad finner du her. Android-versjonen finner du her.
  • Audible: Liker du bøker kan vi anbefale Audible fra Amazon. For ca. 130 kr per måned får du 1 bok og 2 «Audible originaler» per måned. Ønsker du flere bøker kan du kjøpe dette i Amazons store lydbok-bibliotek. Lydbøkene lastes inn på mobilen slik at du ikke bruker data i utlandet. Audible til iPhone/iPad finner du her. Android-versjonen finner du her.
  • Storytel og Fabel: Disse appene minner om Audible, men har mer norske og nordiske bøker.

Tips: Alle lydbok-appene har en gratis prøveperiode på 2-4 uker. Om du er flink til å avbestille innen tiden er gått ut kan du benytte deg av prøveperiodene til å ha gratis lydbok i ferien. Liker du en tjeneste bedre enn de andre kan du selvfølgelig fortsette med denne.

Kart og navigasjon

Det er lite som er kjedeligere enn å kaste bort dyrebar ferietid i kø eller med bomturer. Gode kart-apper kan bety forskjellen på om tiden brukes svettende i kø på motorveien eller i fine små landsbyer.  Her finner du noen av våre favoritter:

  • Google Maps: Neppe noen ukjent juvel for noen, men veldig god å ha. Google er gode på å holde kartene sine oppdatert. Skal du til et land med høye datapriser kan du også laste ned kartene til mobilen på forhånd. Når appen er koblet til internett fungerer den også godt som en reiseguide med informasjon om steder du søker opp og attraksjoner i nærheten. Spesielt praktisk er oversikten over hvor folksomt det pleier å være på stedet til gitte tidspunkt, slik at du kan unngå de lengste køene. Google Maps til iPhone/iPad finner du her. Android-versjonen finner du her.
  • Waze: En sosial kart-app der brukerne selv sier ifra om trafikkulykker, kø, fotobokser, bensinpriser m.m. Veldig praktisk i Europa og USA der appen har mange brukere som er flinke til å laste å holde informasjonen oppdatert. Waze eies av Google så kartene er gode og oppdatert. Waze til iPhone/iPad finner du her. Android-versjonen finner du her.
  • park4night: Er du på tur med bobil, campingvogn, eller bare trenger en parkeringsplass for natten? Da er park4night-appen fin å ha. Her får du en oversikt over parkerings- og rasteplasser nær deg der du kan overnatte. Har får du informasjon om fasiliteter og bilder som tidligere besøkende har lastet opp. park4night til iPhone/iPad finner du her. Android-versjonen finner du her.

Språk

Skal du til et fremmed land kan det være lurt å sette seg litt inn i språket de snakker i landet. Selv om du i dag kommer langt med engelsk i de fleste land, er det greit å kunne kommunisere på det lokale språket også. For dette finnes det noen gode hjelpemidler:

  • Google Oversetter: Denne appen fra Google er helt genial i utlandet. Med denne appen kan du peke på skilt med kameraet på mobilen og få de oversatt til ønsket språk. Du kan også skrive inn beskjeder på norsk og be Google lese de opp på det språket du måtte ønske. Skal du til et land der det er dyrt med mobildata kan du også laste ned oversettelsesfiler på forhånd. Rett og slett en personlig tolk i lomma. Google Oversetter til iPhone/iPad finner du her. Android-versjonen finner du her.
  • Duolingo: Dersom du ønsker å lære deg et nytt språk, eller hvertfall noen gloser, er Duolingo-appen et fint hjelpemiddel. Appen er morsom og bruke og man lærer fort noen enkle gloser det kan være greit å kunne. Duolingo til iPhone/iPad finner du her. Android-versjonen finner du her.