Værfast og isgrotte-vandring

Denne morgenen våknet vi på Juvahytta til et skikkelig snøvær og mye vind. Gjennom natten kunne man kjenne hvordan vinden tok tak i hytteveggene og det knirket godt. Planen denne dagen var egentlig å kjøre ut til kysten, men i kjent Svalbard-stil måtte vi tilpasse planene til været. Værfast som vi var var det bare å finne frem kaffe og hyttekos og høre guidene fortelle historier om isbjørn og livet på øya.

Etter noen timer lettet det litt og vi gav turen til Longyearbyen en sjanse. Det var svært dårlig sikt i starten, men det lettet mer og mer jo nærmere Longyearbyen vi kom, så vi bestemte oss for å få mest mulig ut av dagen ved å besøke en isgrotte. Dermed bar det opp på Longyearbreen, der vi klatret ned i en av smeltevannskanalene. En fantastisk opplevelse, med stillhet, knitring fra isen og tusenvis av år med historie.

Etter en spennende og lang dag, med store variasjoner var det tid for litt luksus tilbake på Funken Hotell. Her ventet nemlig champagne-smaking, god middag og fantastisk hyggelig stemning.